nuffnang

Wednesday, December 26, 2012

Speechless

Dear blog,

Tweet.. Tweet.. Suddenly, I straight away searched for my phone.. I looked at my phone screen there is one message received from unknown number.. I opened the message and slowly try to digest all the sentences.. I don't know what actually my heart felt after read that message.. Im confuse, speechless, blur and .. 

Technically, I'm now have the freedom as i wanted badly before.. But some of my heart said that freedom is not that i want.. Now, I'm just hoping that I'm doing the right thing for him n me.. Just want to let him know, that i do not hate him at all.. I'll always pray the best for him.. Insyallah.. Amin..

Life has to move on.. Let bygones be bygones.. Focus on my study and aim high for my future.. 2013 will be my new journey without him beside me.. Bismillahirrahmannirrahim..

Bye Mr. Pokedot~

Monday, December 24, 2012

Exam + Fever + Flu + Sore Throat = WALLAWEH!!

Dear blog, 

Minggu nih study week untuk bebudak USM.. smua org akan berpusu - pusu ke library untuk menelaah preparation exam nnt.. Aku sem nih ja rasa malas nk g library.. Rasa lg heaven dok dlm bilik.. So, subjek menjdik pilihan aku pada hari ini adalah MARKETING.. Dengaq mcm senang kan.. Mmg senang pon kalo org yg jenis ska bca buku.. Tapi untuk aku mmg payah gila nk mmbaca nih.. Tuhan je maha mengetahui~

Utk subjek ni lecturer aku dh inform yg smua topic akan masuk dalam exam.. Cuba korang bayangkan dalam satu buku nih aku nk kna digest 20 CHAPTER woiiii!! Adehhhh.. Habesla aku kali nih.. 

And as usual setiap sem aku nk ambek exam, mcm2 benda melanda aku.. Kali nih x sempat nk exam pon aku dh dapat selesema.. Adesss.. Apesal la mcm nih.. Mggdix btul badan aku nih.. Tlg la lawan bacteria mcm iklan vitagen tu haaaa... Kan bagus, xdak la aku nk slalu sakit..

Anyway aku harap nnt mggu exam smua penyakit aku akan hilang.. Aku rsa kali ni mmg wajar untuk prepare smua ubat, vitamin, minyak n so on n so forth.. Aku x nk sakittttt... Terok paper aku nnt.. Hopefully sem nih smua akan berjalan dgn lancar.. 

Ya Allah Kau kuatkan la tubuh badanku untuk mengharungi smua ni, Kau kuatkan semangat ku untuk study, Kau buka minda aku untuk terima semua ilmu, Kau kuatkan lah ingatanku yang kupelajari, Kau permudahkan lah untuk aku serta rakan-rakanku untuk menjawab soalan exam nnt.. Amin~

Kepada semua students yg mcm aku nih.. Selamat Berstudy n Goodluck utk exam!!!

Thursday, December 20, 2012

Breakfast and childhood memory~

Dear blog,

Salam jumaat u olls.. Hari ni aku bangkit awal sangat sbb nk kna pi ambek IC baru kt JPN.. Aku ajak ayah teman aku nk pi JPN ni.. Sja la nak mengeratkan hubungan silaturrahim dengan ayah.. Kira father - daughter bonding la.. Al maklumlah aku sekarang dah jarang balik rumah.. So jarang la nk ada masa nk kuaq dengan ayah.. Ayah pon bz dgn kerja dia..  

Pagi ni kami p merempit berdua.. Malas nk nek keta.. Nnt susah dapat parking.. Sebelom pi JPN, ayah ajak mkn nasi lemak kt permatang rawa.. Aku pon layan ja la.. Then, aku pon order teh tarik kurang manis utk aku n kopi o utk ayah.. Sejak kebelakangan ni aku dok suka plak order teh tarik.. Pelik gila.. Nk ikotkan aku mencik gila minum air panas.. Hmmmm.. Peliks.. 

Anyway, bila teh tarik aku dah sampai.. Aku nk minum terus.. Tapi disebabkan teh tarik tu panas gila, so terbantut la niat aku nk minum.. Suddenly, aku teringan zaman childhood aku.. Kalo p rumah org, depa confirm2 akan served air panas.. Aku pulak kalot nk minum time tu jugak.. Kalo x dapat mula la nk men hentak - hentak kaki.. Hoho..

Mummy pulak mula la rasa nk melayang ja tangan dia kt aku dengan perangai aku yg super annoying.. Pastu ayah la yg bg idea.. Ayah akan tuangkan air panas tu dekat piring dia.. Then tiup 2 - 3kali then boley minum trus.. Very the old skool kn.. Haha..


Wednesday, December 19, 2012

Happy Bufday Girl Friend~

Dear blog,

Today is my beloved girlfriend birthday.. So last night, my gang n me plan nak buat surprise kat bufday girl.. Kali ni sambut bufday sangat simple coz budget dh agak lari ckit.. Jadi, kitaorg main recycle benda-benda yg ada ja la.. 

Bufday girl mmg xtw lansung yg dia nk kna mandi tepong mlm semalam.. Naseb aku rancang tepung ja.. Nak ikot kn hati nk ja aku baling telur kat dia.. Tapi dok pkir membazir la plak.. Hmmm.. So, kami pon baling tepong je la..


Dah besar dah anak Pakcik Hashim sorang nih.. Beb.. I doakan the best for your life and may  Allah bless you in whatever and whenever you doing.. Lastly, hopefully our friendship will be happily forever.. Love you~



Thanks jugak kepada orang tu yg sudi meminjamkan camera dia~





Coklat gelap~

Dear blog,

Thanks to pemberi coklat sedap ni.. Macam memahami pulak yang kita suka coklat gelap ni.. Ni lah stok makananku utk seminggu.. Insyallah berjaya projek aku nk slim down.. Anyway, terima kasih sekali lagi.. Im so terharu.. :)



Sunday, December 16, 2012

Friendship~

Dear blog,

I miss my blog a lot.. Too many things happen in 2012.. Some makes me happy.. Some makes me sad.. But 2012 means a lot to me.. It makes me to actually learnt about my self better.. Thanks to my friends that always be around me.. Whenever i need them, they always be there.. We share  happiness, sadness, illness, craziness together.. Love them a lot~





Monday, September 24, 2012

Hari Raya 2012

Dear blog,

Raya dah lama habeh dah, tapi aku baru kalot nk update.. Huhu.. Sadis tol aku nih.. Nak wat mcm mna baru sekarang baru aku ada masa n mood nak update blog yang sekian lama aku tinggal nih.. Raya tahun ni agak kureng ckit la, disebabkan aku keja kali nih.. Hoho.. Tapi aku still managed dapat cuti hari raya 1st n 2nd.. So xdak la sedey sangat, still sempat g kutip duit raya~

As usual hari raya pertama, keluarga semua akan g solat raya dlu then baru beraya dengan smua family.. Family aku nih besar ckit, smua makcik n pakcik aku akan beraya kat rumah aku.. Kira smua datang gather kt cni la.. Malam raya depa smua smngat nk buat BBQ, semperna raya terakhir abg acap n abg akmal aku sebagai teruna dekat rumah tu..

Raya tahun persiapan ala kadar sahaja disebabkan persiapan focus more to abg-abg nak kawen.. Biskut tahun nih aku buat sendrik tiga jenis ja.. Itu pon halai balai je aku buat sbb dh xdak masa.. Duit raya tahun nih aku x dapat la nk bagi kat smua kazen2 aku, sbb gaji depa hold 1 bulan just bcos aku last kja end of that month.. Hohhohoh... So aku limit dekat anak buah aku yg paling cumil tu je kan..

Sedeynya raya tahun nih... Kami x tangkap gambar satu family pon.. Smua org dok bz ke hulu, ke hilir, smpi terlupa nk ambek gambar.. Hoho.. Ni je la gmbar yg sempat ditangkap.. 



Sekian dluuuuu... Daaaa...

Saturday, July 28, 2012

Salam Ramadhan~

Dear blog,

Hyepppp... Sekarang dah masuk bulan Ramadhan.. Alhamdulillah berkat dari Nya (Allah) kita still lagik boley berjumpa dengan bulan Ramadhan yang penuh barakah.. Hmmm.. bulan puasa nih aku dh kurang bergiat la nak menaip-naip nih.. Asal balik kja ja aku trus buuuummmm tido.. Penat layan kerenah customer yg mcm-mcm akai depa..  Anyway, aku harap belum terlambat lagi utk aku ucapkan Salam Ramadhan kepada semua saudara-mara, toknek, tokcik, makcik, pakcik, adek, kakak, abang dan seangkatan denganya... X lupa jugak kepada semua saudara Islam saya di seluruh dunia~

Ok kawan - kawan selamat beramal di Bulan Ramadhan ini.. Kawan - kawan jangan lupa apa pon yang kita buat di dunia ni kita haruslah specifically just for Him (Allah).. Pasang niat anda elok -elok yew.. Moga amal ibadah yang kita lakukan dapat diterima oleh Nya (Allah).. Aminnnnnnn..

Jum layan video Matluthfi nih~


Thursday, July 5, 2012

Perubahan kearah kebaikan~

Dear blog,

Rasanya ramai org dah tau Irma Hasmie dah kawen kann.. Alhamdulillah kawen suda dia.. Aku sangat suka dengan perubahan yg Irma Hasmie lakukan.. Ini jugak dapat membuktikan kpd smua org kt luar sana yang menutup aurat ni x membataskan kita untuk melakukan perkara harian kita..
Sama gak mcm Wardina, Diana Amir, Fara Ashikin n ramai lagik... Depa still lagik active dalam bidang seni depa suka..

Alhamdulillah rezeki n kira jodoh Irma Hasmie dia berjumpa dengan mak mertua dia dekat Mekah time dia menunaikan umrah.. Satu lagik, incident Irma Hasmie ni jugak buat aku lagik percaya JODOH kita smua dh ditentukan oleh Dia.. Aku x kta la si Nabil tu jahat.. Tapi apa yg aku nk kta, kalo kita dh putus dengan si dia.. Insyallah ada org yg lebey baik utk kita.. So kepada gadis-gadis yg  bru ja putus cinta.. Relaxx n chill ok... X yah nk menangis bagai nk rak sangat ok.. Ada ramai lagi lelaki kat luar sna yang insyallah lebih baik utk kita...

Apa-apa pon aku nk ucapkan tahniah kat Irma Hasmie n husband.. Selamat Pengantin Baru!!


Rindunye~

Dear blog,

Dah lima hari aku x update blog nih.. Sorry la eh, aku skrg balek ja keja trus landing atas katil tido.. Penat sesangat.. Rindu la plak nk update blog.. Skrg aku officially jdik full time staff dkt Populsr Bookstore! Aku kja kat situ as cashier.. So kalo dh cashier nih mmg bhaya la kan.. Buatnya duit short konpem-konpem aku kna bayar.. Tapi yang hairan bin ajaibnya kalo over x pulak dia kasi kat aku kan.. Huhuhuh..

Anyway kja as cashier nih, agak penat gak r.. Aku 24/7 kna berdiri ja kt counter tu haaa.. Balik ja rumah mula la aku merungut sakit kaki.. Nk minx tlg mummy tlg urutkan, mummy dh tidoq plak.. Mna x nya aku minggu nih banyak balik kol 11.. Mummy pulak tepat kol 10 dh masuk bilik tido.. Aku pulak dah tido lmbat, jgn harap la nk bgun awal.. So x sempat r nk minx tlg mummy urutkan.. Sadis~

Hurm.. Bestnya kja kt bookstore nih aku dapat cuti 2 hari... x mcm kja kt kdai fastfood.. Kna kja enam hari seminggu.. Pastu kalo time aku break, aku boley bca buku kat situ.. Then, staff kat situ smua friendly! So, dapat la aku tmbah kawan lagik! Sonok-sonok! K la.. Itu jerk yang nk dcritakan utk hari ini yew.. Jumpa lagik!

Chao!

Friday, June 29, 2012

Keja~keja!!

Dear blog,

Waaaaa.. Hari ni hari yang paling meletihkan aku.. Seharian aku n member g carik kerja merata tempat.. Semua kedai aku main redah jerk  masukkk... Malu tu ada la gak, tapi desperate nk kja punya pasal.. Terpaksa leeee menebalkan muka aku nih.. Dalam banyak-banyak kedai yang aku masuk, aku dapat trus kja kat Nandos... Tapi bila pkir-pkir balik, nnt dh nak puasa.. Kang tergugat iman aku dok served makanan dengan customer...

So aku rsa, aku nk reject kot kerja tuh.. Hurm.. Esok plak aku ada interview dengan Popular (Kedai Buku).. Kedai buku ok gak leee kn.. Boley la aku tanamkan sifat pencinta buku.. Aku ni bukannya suka sangat bab-bab baca buku nih.. Hopefully dapat la kja tuh.. Aminnnn~

Tadik dah penat aku carik kja, sempat lagik aku g lunch makan Burger King yang tengah wat promotion skrg nih.. Dah lama aku x makan Burger King nih.. Hihihi.. Ni kira kes melepas gian + rindu la..



Anyway, kawan-kawan doakan aku berjaya interview esok k.. 

Thursday, June 28, 2012

Semester break~

Dear blog,

Alhmadulillah aku dah berjaya habeskan menjawab paper killer aku utk sem nih.. Last week, aku mmg buzy sgt menelaah buku je kja aku..(bunyik mcm tipu jeee nany).. hohohoo.. Anyway, thanks a lot to Mr.Nescape (Nescafe) yang telah banyak membantu aku untuk menerangkan mata yang 24hours ngantok.. As mentioned before, kali nih aku kna lagik 1 hari ada 2 paper.. Habes ja 2 paper tuh, trus esok tu aku demam.. Bukan setakat demam ja aku dapat, sekali dengan diarrhea kot.. Mmg dugaan besar buat aku time tuh.. Kja aku asek g toilet ja.. Dah mcm penunggu toilet pon ada.. Kalo nk ikotkan hati aku nih, nak ja aku study dlm toilet.. Penat tau ulang alik g toilet..

Now, aku dah jadik penunggu kat rumah pulak.. Niat dihati nk carik kja la utk cuti kali ni.. Xnk aku membesarkan badan ja kat umah nih.. Kali ni gak aku nk trunkan berat badan.. Almaklumlah, next month abg aku nk kawen.. Time ni la aku nk melaram.. Hahahahah.. (over sudeeyyy).. First gaji aku, mmg aku nk g rembat beli Handphone dlu le kan.. Hp aku yg skrg ni dh kira mmg kuno r.. Kalo muzium boley trima kira mmg dahsyat la.. Jum tngok Hp yg aku nk bli kali nih~ 

Taraaaaa~


SAMSUNG GALAXY W

Ni la aim aku kali nih!! Budget aku mmg utk hp ni je la yg mmpu.. Yg len mmg x mmpu r.. Hopefully aku berjaya dapatkanya!! Aminnnnn~ Hurm.. tu je la kot utk kali nih.. See ya~

Friday, June 15, 2012

McDonald Promotion~

Dear blog,


I've got good news to all McDonald Breakfast fans.. It's time to head down to McDonald's for an awesome breakfast! The promotion is valid just for limited time only *18-24 June 2012! For one week only, we can enjoy the mouth watering Sausage McMuffin with Egg made from farm fresh egg, grilled sausage, creamy cheese all in freshly toasted English Muffin. Guess what??? It's only RM 2.50!!!  



Available from 4am-11am. Redemption limited to 4 coupons per customer in one receipt. Photocopy, B&W print-out allowed. While stock last. 

Other term apply. www.mcdonalds.com.my



Credit to my lovely McDonald.. I'm totally lovin' it!!



Wednesday, June 13, 2012

So cuweet nye~

Dear blog,

Hari ni hatiku gumbira riang tak terhingga.. Hihi.. Senyumku smpai ke telinga besarnye.. Pipiku blushing kejambuan gitu.. Mataku tetap booolat seperti biasa lew.. Tipu r kalo aku kta mata aku sepek kn..

Posto-posto!

  Waaaa... Besor dia dah mcm dominos pizza punya packaging daa..

 Besornye isi dalam kotak ni.. hihi..


Waaa.. banyak nye mushrooom dalam tupperwear nih... suke-suke!! Ape tengok-tengok ha?? Kau ade?? X de kn.. So dok diam - diam!! (Hahahah amekauuu)

 Perempuan cumil si gila pokedot!


Terharu aku bile si Dia kirimkan apam pokedot kesukakaanku!! Naik semangat aku nk study bersungguh-sungguh..

Thanks to Mr.Pokedot!

Panasnye makkk~

Dear blog,

Today as usual aku bangun pagi then trus g mandi n siap-siap nk g study kt library.. 1st paper aku is on 18th June 2012, so aku dh kna start struggle study utk dua paper yang merangkumi 4 credit hour.. Kalo paper ni aku x ley score terok la aku punya result nnt.. Hopefully aku boley score la dua paper nih.. 

Semalam pon seharian aku study kat library.. Mggu ni aku x tw knp bilik aku rsa panas sgt.. Bahang dia hanya Dia yg tahu.. Mandi peloh aku dok dalam bilik tue ha.. Kira siap boley wat sauna la pendek kata.. Hoho.. Semalam pon around kol 11pm, badan aku dh start melekit-lekit dengan peloh.. Aku pon ape lgik, trus g toilet mndi sekali lagik.. Aku takot gak la mndi lewat-lewat malam ni sbb mak aku cakap x elok mndi lewat mlm nih... Boley dapat jantung berair woooo.. Tapi kali nih aku dh x kesah dh.. Panas mengatasi segalanya.. Hoho..

Tadik aku saja la google temperature kat Penang ni ha... Pergh patut r panas len mcm je ha.. Aku kalo sidai baju kat luar tu ha.. 20 minit dh kering completely.. Hebat kn.. Astaghfirullahhalazim... Hoho.. Kawan- kawan aku bukan merungut taw dengan kejadian yang Dia bagi kat kita, just nk gitaw korg je info temperature kat Penang ni haa.. hihi..


George Town, Pulau Pinang

current conditions
Current Conditions (as of 14:30)
Mostly Cloudy
Mostly Cloudy
32°C
Feels like: 41°C
  • Barometer
  • 1009 mb
  • Dewpoint
  • 26°C
  • Humidity
  • 71%
  • Visibility
  • 7 km
  • Rainfall in Last hr
  • Not Available
  • Rainfall in Last 24 Hrs
  • 0 cm
  • Wind
  • 19 km/hr SSW
  • Sunrise
  • 07:05
  • Sunset
  • 19:31
  • UV Index
  • 10 Very High
Observed at Penang / Bayan Lepas
All times shown are local to George Town
Today's Forecast
Today
Partly Cloudy
Partly Cloudy
Hi: 34°C
Lo: 24°C
17: 00
Partly Cloudy
Partly Cloudy
32°C
20: 00
Partly Cloudy
Partly Cloudy
29°C
23: 00
Mostly Cloudy
Mostly Cloudy
27°C







So kawan-kawan mari lah kita minum air banyak-banyak yew.. N kawan-kawan yang sama gak mcm aku yg nk ambik final exam, sila la jaga kesihatan.. K la nk smbg study balik..

Sampai ketemu yukk~

Friday, June 8, 2012

Final Exam Datang Lagik!!

Dear Blog,


Exam slip aku yang ke-empat sepanjang aku di USM, Pulau Pinang.. Sem nih aku terpaksa harungi lagik situasi kelam kabut.. Seperti yang anda boley lihat diatas, pada 18 June 2012 bersamaan first day of exam, aku ada dua paper..!! Mintak-mintak la aku x demam kali nih.. huhuh.. Kawan - kawan doakan aku boley jawab yew smua paper.. Pada kawan - kawan jugak selamat mengaharungi final exam yew..!! Chaiyuk!! Chaiyuk!!

Satu lagik, dikesempatan ini aku nk minx maap lew kpd semua kengkawan and para lecturers kot-kot aku ada tersalah kata, salah bicara dan seumpamanya.. Perghhh... Dah mcm hari raye laks.. Anyway terima kasih semua yang banyak membantu dalam study, assignment, project dan lain-lain..

Kapkunkap na kha~

Thursday, June 7, 2012

Bersesat-sesat di Key-Elle

Dear blog,

Weekend lepas aku n family makcik aku g jalan-jalan key-ell.. Saje lew cuti-cuti sekolah nk round key-ell.. Matlamat aku kali ni p key-ell opkos lew nk bershopping sakan!! Almaklumlah sekarang ni kan tngah sale merata tempat.. In the same time ni kire mcm release tension dlu la sebelom final exam sem nih.. 

Aku bertolak dr Penang pagi hari sabtu and alhamdulillah smpi sabtu tngah hari.. Destinansi pertama adalah check in hotel la dlu kan.. Kali ni kami book hotel UITM known as INTEKMA.. Dia punya facilities not bad la.. Tp yang penting sangat convenient and space dia pon besar.. Sbelom gerak ke tempat seterusnya wajib lew snap pic dlu kn.. hikkhikk..

Ni muka mngade sbelom nk g jln2..

Kitaorg decided nk g SACC Mall dlu, sbb ni yg paling dekat kn.. SACC Mall ni kalo kt penang kira mcm apa eh?? Hurm.. Prangin Mall kot.. Kt cni aku x bli apa-apa lgik.. Lepas habes makcik-makcik aku shopping kt cni, km pon g la mengisi perot kt Palma Bistro.. Time ni kire lapar tahap gile la.. Mna xnya makcik aku dok kt kedai PONEY tu je dekat sejam lebey.. Adehhh..




Dinner aku utk malam tu Ayam Berempah.. *Berppp.. Alhamdulillah.. Sangat mngenyangkan dan sedap! Memang lega lepas isi perut dengan nasik nih.. Haaa.. Skrg bru ada energy balik nk g sambg jenjalan.. Habes ja mkn kami gerak g I-City, Shah Alam.. Ni kire first time r aku g.. Yg besh nya kitaorg guna GPS yg kononnya canggih r.. Kazen aku sorg ni plak, yg tlbey bijak gamaknye gi eja I-City = ICT.. Mmg x kuar la kan map nk g situ.. Makcik aku pon tnya ICT tu stand for what..?? Kami pon time ni dengan bersungguh-sungguh la dok meneka apa tu ICT.. I = International, C = Centre, T = ?? Skali naufal (anak kazen aku) dengan confidentnya T for Toyol mama!! Hahahahaha... Mau satu kereta gelak terbahak-bahak..

Sampi je kat I-City ni hanya tuhan saje yg tw bertapa tingginya kesabaran paksu aku nih..  Bermillion manusia kt cni time tu.. Parking konpem la penuh.. Km pon tpaksa parking dekat paling bwah skali.. Adeh.. Malam tue kitaorg smpi hotel dalam kol 1pagi.. Balik-balik je aku terus collapse.. Hoho..




Ni muka kanak-kanak ribena bosan kna tunggu si naufal ngn hannah beratur nk main train diorg..

Keesokkan harinya kami gerak pulak g key-ell.. Aku la yang paling excited sbb nk shopping kan.. Tapi disebabkan tuhan tu nak duga kami..Ya Allah.. GPS tu buat hal la plak.. Aku x tw la kalo GPS tu x update lg kan.. Asek-asek je recalculating.. recalculating.. haish.. Aku rsa cm nk campak keluar je GPS tu.. Aku pon gna la kepakaran aku bila sesat-sesat nih.. Alhamdulillah smpi gk kat Times Square..

Kat times square ni lah aku jumpa mcm-macam jenis baju aku suka.. Pergh.. Mmg best lap time tu n sangat la rambang mata.. Dlu zaman diploma aku biasa gak datang TS nih tp time tu x de r gempak mcm ni kan.. Aku asalnya mmg nk g sangat fashion show kat Kota Damansara tu.. Tp dh smua org xtw jalan, terpaksa la aku batalkan niat aku tu.. Cdey! huhuh..

X sampai 2 jam makcik-makcik aku dh ajak balik dah.. Xsempat aku nk bershopping sakan lg.. Aku just dapat shopping 1 pasang dress jer.. Niat di hati ni kalo boley nak la bli at least 2 pasang, tp nk wat cmna.. Cdey lagik! hoho.. Then, dgn hati yang penuh sadis, nk g crik hotel plak utk malam tu.. So, diorg decided nk tdo Cititel, Midvalley.. Masalahnya dlm antara kami smua, sp pon x tw jalan nk g Midvalley.. Harapkan GPS, mmg hampeh le jawabnya..

Skrg mula la sesi pencarian mcm Amazing Race Key Elle tu haaaa.. Adeh.. Aku pun kna la tunjok skill aku balik kan.. Last-last bila dah jumpa, benda yang sama gak jdik msa nk g times square.. Bagunan dh nmpak, tp x tw mcm mna nk cross g seberang sana.. Frust aku dengan key ell nih~ Pusing la kami berkali-kali, kalah wat tawaf weh.. But at last we managed jugak la crik jalan..

Malam tue aku lepak mid valley je la kan.. Dekat Midvalley ni jalan-jalan je la yang mampu.. Nk shopping mmg x r.. Budget lari kowt kalo shopping kat cni.. hohoo.. Penat berjalan-jalan kami g minum air kt Midvalley Foodcourt sambil dok menunggu kekasih hati.. hohoh..

Muka budget~

Tue je la perjalan aku kat key ell kali ni.. Conclusionnya buang masa banyak main Amazing Race Key Ell ja (sesape yg nk rsa2 nk join game amazing race mcm ni ajak r aku.. konpem menang!!).. hoho.. Moral of the story len kali nek train je la.. Xyah nk drive masuk key ell nih.. hoho..

Sekian..





Tuesday, June 5, 2012

Happy Bufday Hani Sofea!

Dear blog,

Kali ni mood aku nk bercerita pasal 1st bufday party anak buah aku yang super duper cute miut! Bcoz she's my first niece, so aku pulak jadik terover excited (*oh my english) hahaha.. Anyway.. mak aku dah offer untuk settlekan bhagian makanan and aku tolong apa yang patot la kan..So bufday girl pada hari itu telah di dandan  oleh ibunya sendrik..

Haha.. ini version islamic ckit.. Alhamdulillah kecik-kecik dh blajar pakai tudung.. Cuma baju dia seksi ckit la kan.. X sampi 5 minit dia dh mula wat perangai..

Hani oh Hani~

As usual aku nk bercerita pasal makanan dlu la kan.. Hari tu mak aku wat Koew Teaw + Bihun Teng' n Laksa Siam! Aku pulak wat dessert = Bread Pudding.. Not bad la.. Aku ikot Nabil Aizat Abdul Rahman punya recipe.. Then aku buat jugak agar - agar dadih.. Yang lain - lain tue ada yang bli la.. Nak wat mcm mna last minute preparation.  


Haaa... yg ni the main attraction la kan, sbb ada chocolate utk dunk with.. dsbbkan abg aku dok kalot dengan makan, dia smpi tlupa nk snap pic mknan yang lain.. So x de la pic utk mkanan lain .. Haish.. 

Ni plak meja hadiah untuk si hani sofea nih.. Ini x final lg la.. Last sekali dia dpt around over 10 prizes la.. Sonok jdik budak-budakkn..

Bak kta ibu dia, Dinosaur tu represent hani la.. baby twin tu plak adek-adek dia yg still lg dalam perut ibunya..  Hahah... Yeay hani nk dapat adek..!!

Muka excited  1st time celebrate bufday!

Habes ja acara potong kek, kami sambung dengan permainan music chair! Naseb org tua smua sporting nk men skali.. Kami organise game ni ada hadiah tw! Haaaa... Bru la rmi nk join kn.. Main game ni harusla ada asset yg sgt mantop! Bru la boley menang.. X pcya jum tngok!

1st round~



2nd Round

# Evidence No.1 
3rd Round
# Evidence No.2

4rd Round
# Evidence No. 4


Final round!

See!


Sonok diorg menang!

Ok sekarang jum kita teruskan dengan acara membuka hadiah~ Ibu dia yg paling excited sbenornya.. Muahaha.. 









Malam tu sahaja hani dapat banyak hadiah.. Pastu siap dapat sampul lgik (kopem la duit kn)! Hoho.. Hani sangat seronok pada hari jadik dia..


Hani makngah doakan Hani Sofea jdik anak yg solehah, berguna utk org lain trutamanya family! n berjaya dalam hidup! Luv u cayunk!