nuffnang

Tuesday, March 29, 2016

Nany & Asrol Big Day

Dear Blog,

It's been almost 1 year I did't update my blog. There are lots of story morry for me to share with you guys. First and foremost, of course I'm no longer single mingle. Now my status changed from Cik Nani become Puan Nani. Everything around me totally change 360 degree. Previously, my priority was my lovely parents and now the priority turn to my lovely husband.

My husband and I know each other almost 2 years before we get married. Alhamdulillah everything went well and we're officially husband and wife now. I'm so happy and syukur to have you as my husband. Thousand thanksto all family members and friends for helping me during my kenduri.

I love u guys till jannah.





















I'll update my kenduri pictures on groom side on my next entry. Got to go.

credit to : my MUA - Syafawani Othman
                my official Photographer - Muhammad Syazwan a.k.a Boolat










Wednesday, April 15, 2015

Happy Wednesday!

dear diary,


assalamualaikum,


2015 give me new life, new environment, new job, new family, new friends but still with the one and only bittersweet guy!


2012 we met as friend..


2013 we upgrade our relationship to be serious friend..


2014 we agreed to loyal to each other..


here come 2015..


stay tune for the next progress..


llllllllllllllllll 70 % lllllllllllllllllll




Sunday, September 7, 2014

Kerja Oh Kerja

Dear blog,

Kerja sekarang susah bebenor nk dapat.. Tapi depend gak pada rezeki masing-masing.. Ada setengah tu skali apply, terus dapat.. Macam case aku ni first interview dapat kerja tapi aku reject sebab gaji dia sikit sangat x berbaloi dengan kos aku nk pergi kerja.. Sekarang bila dah menganggur lebih dari 2 bulan ni aku rasa stress gila and menyesal reject first job hari tu.. Huhu..

So anyway to future graduates out there, plan your career earlier before you finished study. If not, you will be just like me.. Start final year, student dah trus boley google out about vacancy.. Send resume ke semua potential employer.. Inyallah habes ja study, boley trus kerja.. Good luck to u and me!

Bye.

Monday, August 25, 2014

Counting Days!

Dear blog,

Caption x boley blah counting days kaann... hahahhaa... Anyway bukan counting days nak kawen or tunang taw.. Alhamdulillah aku dah pon berjaya habeskan empat tahun degree.. Menakutkan dengar empat tahun, rasa macam lambat gila nk habes.. Empat tahun degree lain sangat dengan zaman diploma dulu.. Dulu zaman diploma aku nerd ckit but in the same time aku sangat active.. Semua aktiviti aku join sebab nak dapat hostel punya pasal.. Bila degree aku jadik low profile cikit and plus malas study.. Bila nk exam ja baru kalot nk study..

Best part masa last sem ni la banyak kuaq jalan-jalan dengan classmate.. Sekarang pulak gejala SELFIE makin berleluasa.. Pi mana-mana ja, x sah kalo x berSELFIE.. Sem last ni jugak la makin rapat ukhwah kami sekelas.. Kalo dulu, semua org bukan main bz dengan kerja masing-masing.. Tapi sekarang pantang ada masa free ja... Trosssss.. Vrommmmm...



Love you girls! Wish all of you good luck in your career! See you all in our convocation day..


Sayonara! :P

Sunday, March 2, 2014

Walimatulurus!

Dear blog,

Tahun ni ramai orang seronok bina masjid bersama orang tersayang.. Berduyun-duyun jemputan dari utara sampai selatan.. . Terima kasih sebab sudi menjemput aku untuk hari bahagia mereka.. Yang mana aku mampu pergi, insyallah aku sampai.. Yang jauh di sinun minx maap le yew.. Seronok tengok semua dah jumpa dengan life partner masing - masing..Tahniah kepada semua, tak lupa jugak yang dah beranak pinak dah.. Semoga kehidupan semua diberkati and dirahmati olehNya! 

Hmmm.. Bila la pulak giliran aku nak bertukar status.. Harap semua mendoakan yang terbaik and mudah-mudahan apa yang dirancang berjalan lancar and diperkenankan olehNya.. 


xoxo!



Mood : Bersyukur

Dear blog,

Memalam ni jari jemari ni rajin pulak nak menaip.. Esok bermulalah minggu bz aku as final year student.. Result untuk sem lepas alhamdulillah amat memuaskan untuk orang yang malas macam aku nih.. Aku harap untuk sem nih aku akan usaha lebih lagi untuk sem terakhir aku disini.. Insyallah doakan yew.. Thanks to my family, my buah hati and also to my dearest friends for supporting and be there for me whenever i need them.. Anak buahku pon semakin bertambah n smuanya mennyerikan lagi hari - hari yang indah..


**(from left and above) Nur Irdina, Nur Kaisara Sofea, Ahmad Irfan, Nur Kalisya Sofea, Nur Hannah, Muhammad Naufal. (from left and below) Nur Hani Sofea, Muhammad Ammar, Nur Aina Zahraa**

(credit to sapa rasa dia punya pic!)

Tahun baru 2014 membuatkan diri aku ni lebih matang dan untuk teruskan menjalani liku-liku kehidupan.. Termasuklah umur aku yang makin bertambah.. Aku bersyukur kepadaNya aku dikurniakan kesihatan yang baik untuk aku teruskan bernafas dimuka bumi ni.. Perancangan hidup aku berjalan lancar seperti yang aku rancang.. Alhamdulillah.. Thanks Allah!  

Sunday, January 19, 2014

Relationship

Dear blog,

Malam ni hati aku penuh dengan rasa sakit hati, geram, marah, kecewa and all other negative feelings.. The most significant things that u must learn when u want to starts a relationship are trust and tolerate.. These two things kalo xdak dalam relationship tu mesti hancur.. Based on my experience, trust ni memag take time ckit.. Dia akan datang bila kau dah rasa yakin dengan dia.. Dia boleh jaga urself and your family.. He can suit well with urself no matter what the environment is.. Then you find that whenever u with him, u feel urself is urself.. 

This is the time u need to have trust on him.. Trust that he wanted to be with you forever.. Trust that he will always love u forever.. Trust that whatever happen between u n him, u will always stay by his side.. Trust that he will always trust you.. Trust tu memang penting la.. Kalo xdak trust, dah kawen pon boley becerai.. Bila ada benda yang kau rasa macam ragu - ragu, first thing is hang kena tanya dia dulu.. Dont jump into conclusion or make ur own assumption.. 

Tolerate.. Bila kau dah sayang orang tu.. Baik buruk semua kau kena terima.. Kalo x boley terima pon, kau kena belajar terima.. Walaupon sometime apa yang dia buat tu memang menyakitkan hati kau.. What to do, u still need to accept him.. Kalo ikot cara aku, nangis je la mampu redakan semua.. Setengah lelaki might think perempuan yang kuat nangis ni sangat annoying.. Tapi nak wat camna, bila kita merajok orang x layan.. Menangis ja yang kau rasa puas sangat.. Macam budak-budak xdapat ceklat.. Macam tu la aku.. Lantak la sapa suruh x nak layan aku kan..

Case aku, aku tau dia sayangkan aku.. Dia boley buat apa ja asal aku dapat apa yang aku nak.. He will give the best shot for me.. Dia berkorban banyak sangat untuk aku.. Kadang-kadang aku rasa serba salah sangat.. I do appreciate it, tu la yang buat aku rasa dia memang serious dengan aku.. Aku xnak cerita case aku dgn dia.. sekadar cukop hampa semua paham yang trust and tolerate ni sangat penting.. N just to express that i love him too much.. N i do hope we can face all ups and downs together forever.. Ni semua dugaan semata - mata.. Doakan yang terbaik untuk kami ya..



Chow~