nuffnang

Wednesday, December 26, 2012

Speechless

Dear blog,

Tweet.. Tweet.. Suddenly, I straight away searched for my phone.. I looked at my phone screen there is one message received from unknown number.. I opened the message and slowly try to digest all the sentences.. I don't know what actually my heart felt after read that message.. Im confuse, speechless, blur and .. 

Technically, I'm now have the freedom as i wanted badly before.. But some of my heart said that freedom is not that i want.. Now, I'm just hoping that I'm doing the right thing for him n me.. Just want to let him know, that i do not hate him at all.. I'll always pray the best for him.. Insyallah.. Amin..

Life has to move on.. Let bygones be bygones.. Focus on my study and aim high for my future.. 2013 will be my new journey without him beside me.. Bismillahirrahmannirrahim..

Bye Mr. Pokedot~

Monday, December 24, 2012

Exam + Fever + Flu + Sore Throat = WALLAWEH!!

Dear blog, 

Minggu nih study week untuk bebudak USM.. smua org akan berpusu - pusu ke library untuk menelaah preparation exam nnt.. Aku sem nih ja rasa malas nk g library.. Rasa lg heaven dok dlm bilik.. So, subjek menjdik pilihan aku pada hari ini adalah MARKETING.. Dengaq mcm senang kan.. Mmg senang pon kalo org yg jenis ska bca buku.. Tapi untuk aku mmg payah gila nk mmbaca nih.. Tuhan je maha mengetahui~

Utk subjek ni lecturer aku dh inform yg smua topic akan masuk dalam exam.. Cuba korang bayangkan dalam satu buku nih aku nk kna digest 20 CHAPTER woiiii!! Adehhhh.. Habesla aku kali nih.. 

And as usual setiap sem aku nk ambek exam, mcm2 benda melanda aku.. Kali nih x sempat nk exam pon aku dh dapat selesema.. Adesss.. Apesal la mcm nih.. Mggdix btul badan aku nih.. Tlg la lawan bacteria mcm iklan vitagen tu haaaa... Kan bagus, xdak la aku nk slalu sakit..

Anyway aku harap nnt mggu exam smua penyakit aku akan hilang.. Aku rsa kali ni mmg wajar untuk prepare smua ubat, vitamin, minyak n so on n so forth.. Aku x nk sakittttt... Terok paper aku nnt.. Hopefully sem nih smua akan berjalan dgn lancar.. 

Ya Allah Kau kuatkan la tubuh badanku untuk mengharungi smua ni, Kau kuatkan semangat ku untuk study, Kau buka minda aku untuk terima semua ilmu, Kau kuatkan lah ingatanku yang kupelajari, Kau permudahkan lah untuk aku serta rakan-rakanku untuk menjawab soalan exam nnt.. Amin~

Kepada semua students yg mcm aku nih.. Selamat Berstudy n Goodluck utk exam!!!

Thursday, December 20, 2012

Breakfast and childhood memory~

Dear blog,

Salam jumaat u olls.. Hari ni aku bangkit awal sangat sbb nk kna pi ambek IC baru kt JPN.. Aku ajak ayah teman aku nk pi JPN ni.. Sja la nak mengeratkan hubungan silaturrahim dengan ayah.. Kira father - daughter bonding la.. Al maklumlah aku sekarang dah jarang balik rumah.. So jarang la nk ada masa nk kuaq dengan ayah.. Ayah pon bz dgn kerja dia..  

Pagi ni kami p merempit berdua.. Malas nk nek keta.. Nnt susah dapat parking.. Sebelom pi JPN, ayah ajak mkn nasi lemak kt permatang rawa.. Aku pon layan ja la.. Then, aku pon order teh tarik kurang manis utk aku n kopi o utk ayah.. Sejak kebelakangan ni aku dok suka plak order teh tarik.. Pelik gila.. Nk ikotkan aku mencik gila minum air panas.. Hmmmm.. Peliks.. 

Anyway, bila teh tarik aku dah sampai.. Aku nk minum terus.. Tapi disebabkan teh tarik tu panas gila, so terbantut la niat aku nk minum.. Suddenly, aku teringan zaman childhood aku.. Kalo p rumah org, depa confirm2 akan served air panas.. Aku pulak kalot nk minum time tu jugak.. Kalo x dapat mula la nk men hentak - hentak kaki.. Hoho..

Mummy pulak mula la rasa nk melayang ja tangan dia kt aku dengan perangai aku yg super annoying.. Pastu ayah la yg bg idea.. Ayah akan tuangkan air panas tu dekat piring dia.. Then tiup 2 - 3kali then boley minum trus.. Very the old skool kn.. Haha..


Wednesday, December 19, 2012

Happy Bufday Girl Friend~

Dear blog,

Today is my beloved girlfriend birthday.. So last night, my gang n me plan nak buat surprise kat bufday girl.. Kali ni sambut bufday sangat simple coz budget dh agak lari ckit.. Jadi, kitaorg main recycle benda-benda yg ada ja la.. 

Bufday girl mmg xtw lansung yg dia nk kna mandi tepong mlm semalam.. Naseb aku rancang tepung ja.. Nak ikot kn hati nk ja aku baling telur kat dia.. Tapi dok pkir membazir la plak.. Hmmm.. So, kami pon baling tepong je la..


Dah besar dah anak Pakcik Hashim sorang nih.. Beb.. I doakan the best for your life and may  Allah bless you in whatever and whenever you doing.. Lastly, hopefully our friendship will be happily forever.. Love you~



Thanks jugak kepada orang tu yg sudi meminjamkan camera dia~





Coklat gelap~

Dear blog,

Thanks to pemberi coklat sedap ni.. Macam memahami pulak yang kita suka coklat gelap ni.. Ni lah stok makananku utk seminggu.. Insyallah berjaya projek aku nk slim down.. Anyway, terima kasih sekali lagi.. Im so terharu.. :)



Sunday, December 16, 2012

Friendship~

Dear blog,

I miss my blog a lot.. Too many things happen in 2012.. Some makes me happy.. Some makes me sad.. But 2012 means a lot to me.. It makes me to actually learnt about my self better.. Thanks to my friends that always be around me.. Whenever i need them, they always be there.. We share  happiness, sadness, illness, craziness together.. Love them a lot~