nuffnang

Friday, June 29, 2012

Keja~keja!!

Dear blog,

Waaaaa.. Hari ni hari yang paling meletihkan aku.. Seharian aku n member g carik kerja merata tempat.. Semua kedai aku main redah jerk  masukkk... Malu tu ada la gak, tapi desperate nk kja punya pasal.. Terpaksa leeee menebalkan muka aku nih.. Dalam banyak-banyak kedai yang aku masuk, aku dapat trus kja kat Nandos... Tapi bila pkir-pkir balik, nnt dh nak puasa.. Kang tergugat iman aku dok served makanan dengan customer...

So aku rsa, aku nk reject kot kerja tuh.. Hurm.. Esok plak aku ada interview dengan Popular (Kedai Buku).. Kedai buku ok gak leee kn.. Boley la aku tanamkan sifat pencinta buku.. Aku ni bukannya suka sangat bab-bab baca buku nih.. Hopefully dapat la kja tuh.. Aminnnn~

Tadik dah penat aku carik kja, sempat lagik aku g lunch makan Burger King yang tengah wat promotion skrg nih.. Dah lama aku x makan Burger King nih.. Hihihi.. Ni kira kes melepas gian + rindu la..



Anyway, kawan-kawan doakan aku berjaya interview esok k.. 

Thursday, June 28, 2012

Semester break~

Dear blog,

Alhmadulillah aku dah berjaya habeskan menjawab paper killer aku utk sem nih.. Last week, aku mmg buzy sgt menelaah buku je kja aku..(bunyik mcm tipu jeee nany).. hohohoo.. Anyway, thanks a lot to Mr.Nescape (Nescafe) yang telah banyak membantu aku untuk menerangkan mata yang 24hours ngantok.. As mentioned before, kali nih aku kna lagik 1 hari ada 2 paper.. Habes ja 2 paper tuh, trus esok tu aku demam.. Bukan setakat demam ja aku dapat, sekali dengan diarrhea kot.. Mmg dugaan besar buat aku time tuh.. Kja aku asek g toilet ja.. Dah mcm penunggu toilet pon ada.. Kalo nk ikotkan hati aku nih, nak ja aku study dlm toilet.. Penat tau ulang alik g toilet..

Now, aku dah jadik penunggu kat rumah pulak.. Niat dihati nk carik kja la utk cuti kali ni.. Xnk aku membesarkan badan ja kat umah nih.. Kali ni gak aku nk trunkan berat badan.. Almaklumlah, next month abg aku nk kawen.. Time ni la aku nk melaram.. Hahahahah.. (over sudeeyyy).. First gaji aku, mmg aku nk g rembat beli Handphone dlu le kan.. Hp aku yg skrg ni dh kira mmg kuno r.. Kalo muzium boley trima kira mmg dahsyat la.. Jum tngok Hp yg aku nk bli kali nih~ 

Taraaaaa~


SAMSUNG GALAXY W

Ni la aim aku kali nih!! Budget aku mmg utk hp ni je la yg mmpu.. Yg len mmg x mmpu r.. Hopefully aku berjaya dapatkanya!! Aminnnnn~ Hurm.. tu je la kot utk kali nih.. See ya~

Friday, June 15, 2012

McDonald Promotion~

Dear blog,


I've got good news to all McDonald Breakfast fans.. It's time to head down to McDonald's for an awesome breakfast! The promotion is valid just for limited time only *18-24 June 2012! For one week only, we can enjoy the mouth watering Sausage McMuffin with Egg made from farm fresh egg, grilled sausage, creamy cheese all in freshly toasted English Muffin. Guess what??? It's only RM 2.50!!!  



Available from 4am-11am. Redemption limited to 4 coupons per customer in one receipt. Photocopy, B&W print-out allowed. While stock last. 

Other term apply. www.mcdonalds.com.my



Credit to my lovely McDonald.. I'm totally lovin' it!!



Wednesday, June 13, 2012

So cuweet nye~

Dear blog,

Hari ni hatiku gumbira riang tak terhingga.. Hihi.. Senyumku smpai ke telinga besarnye.. Pipiku blushing kejambuan gitu.. Mataku tetap booolat seperti biasa lew.. Tipu r kalo aku kta mata aku sepek kn..

Posto-posto!

  Waaaa... Besor dia dah mcm dominos pizza punya packaging daa..

 Besornye isi dalam kotak ni.. hihi..


Waaa.. banyak nye mushrooom dalam tupperwear nih... suke-suke!! Ape tengok-tengok ha?? Kau ade?? X de kn.. So dok diam - diam!! (Hahahah amekauuu)

 Perempuan cumil si gila pokedot!


Terharu aku bile si Dia kirimkan apam pokedot kesukakaanku!! Naik semangat aku nk study bersungguh-sungguh..

Thanks to Mr.Pokedot!

Panasnye makkk~

Dear blog,

Today as usual aku bangun pagi then trus g mandi n siap-siap nk g study kt library.. 1st paper aku is on 18th June 2012, so aku dh kna start struggle study utk dua paper yang merangkumi 4 credit hour.. Kalo paper ni aku x ley score terok la aku punya result nnt.. Hopefully aku boley score la dua paper nih.. 

Semalam pon seharian aku study kat library.. Mggu ni aku x tw knp bilik aku rsa panas sgt.. Bahang dia hanya Dia yg tahu.. Mandi peloh aku dok dalam bilik tue ha.. Kira siap boley wat sauna la pendek kata.. Hoho.. Semalam pon around kol 11pm, badan aku dh start melekit-lekit dengan peloh.. Aku pon ape lgik, trus g toilet mndi sekali lagik.. Aku takot gak la mndi lewat-lewat malam ni sbb mak aku cakap x elok mndi lewat mlm nih... Boley dapat jantung berair woooo.. Tapi kali nih aku dh x kesah dh.. Panas mengatasi segalanya.. Hoho..

Tadik aku saja la google temperature kat Penang ni ha... Pergh patut r panas len mcm je ha.. Aku kalo sidai baju kat luar tu ha.. 20 minit dh kering completely.. Hebat kn.. Astaghfirullahhalazim... Hoho.. Kawan- kawan aku bukan merungut taw dengan kejadian yang Dia bagi kat kita, just nk gitaw korg je info temperature kat Penang ni haa.. hihi..


George Town, Pulau Pinang

current conditions
Current Conditions (as of 14:30)
Mostly Cloudy
Mostly Cloudy
32°C
Feels like: 41°C
  • Barometer
  • 1009 mb
  • Dewpoint
  • 26°C
  • Humidity
  • 71%
  • Visibility
  • 7 km
  • Rainfall in Last hr
  • Not Available
  • Rainfall in Last 24 Hrs
  • 0 cm
  • Wind
  • 19 km/hr SSW
  • Sunrise
  • 07:05
  • Sunset
  • 19:31
  • UV Index
  • 10 Very High
Observed at Penang / Bayan Lepas
All times shown are local to George Town
Today's Forecast
Today
Partly Cloudy
Partly Cloudy
Hi: 34°C
Lo: 24°C
17: 00
Partly Cloudy
Partly Cloudy
32°C
20: 00
Partly Cloudy
Partly Cloudy
29°C
23: 00
Mostly Cloudy
Mostly Cloudy
27°C







So kawan-kawan mari lah kita minum air banyak-banyak yew.. N kawan-kawan yang sama gak mcm aku yg nk ambik final exam, sila la jaga kesihatan.. K la nk smbg study balik..

Sampai ketemu yukk~

Friday, June 8, 2012

Final Exam Datang Lagik!!

Dear Blog,


Exam slip aku yang ke-empat sepanjang aku di USM, Pulau Pinang.. Sem nih aku terpaksa harungi lagik situasi kelam kabut.. Seperti yang anda boley lihat diatas, pada 18 June 2012 bersamaan first day of exam, aku ada dua paper..!! Mintak-mintak la aku x demam kali nih.. huhuh.. Kawan - kawan doakan aku boley jawab yew smua paper.. Pada kawan - kawan jugak selamat mengaharungi final exam yew..!! Chaiyuk!! Chaiyuk!!

Satu lagik, dikesempatan ini aku nk minx maap lew kpd semua kengkawan and para lecturers kot-kot aku ada tersalah kata, salah bicara dan seumpamanya.. Perghhh... Dah mcm hari raye laks.. Anyway terima kasih semua yang banyak membantu dalam study, assignment, project dan lain-lain..

Kapkunkap na kha~

Thursday, June 7, 2012

Bersesat-sesat di Key-Elle

Dear blog,

Weekend lepas aku n family makcik aku g jalan-jalan key-ell.. Saje lew cuti-cuti sekolah nk round key-ell.. Matlamat aku kali ni p key-ell opkos lew nk bershopping sakan!! Almaklumlah sekarang ni kan tngah sale merata tempat.. In the same time ni kire mcm release tension dlu la sebelom final exam sem nih.. 

Aku bertolak dr Penang pagi hari sabtu and alhamdulillah smpi sabtu tngah hari.. Destinansi pertama adalah check in hotel la dlu kan.. Kali ni kami book hotel UITM known as INTEKMA.. Dia punya facilities not bad la.. Tp yang penting sangat convenient and space dia pon besar.. Sbelom gerak ke tempat seterusnya wajib lew snap pic dlu kn.. hikkhikk..

Ni muka mngade sbelom nk g jln2..

Kitaorg decided nk g SACC Mall dlu, sbb ni yg paling dekat kn.. SACC Mall ni kalo kt penang kira mcm apa eh?? Hurm.. Prangin Mall kot.. Kt cni aku x bli apa-apa lgik.. Lepas habes makcik-makcik aku shopping kt cni, km pon g la mengisi perot kt Palma Bistro.. Time ni kire lapar tahap gile la.. Mna xnya makcik aku dok kt kedai PONEY tu je dekat sejam lebey.. Adehhh..




Dinner aku utk malam tu Ayam Berempah.. *Berppp.. Alhamdulillah.. Sangat mngenyangkan dan sedap! Memang lega lepas isi perut dengan nasik nih.. Haaa.. Skrg bru ada energy balik nk g sambg jenjalan.. Habes ja mkn kami gerak g I-City, Shah Alam.. Ni kire first time r aku g.. Yg besh nya kitaorg guna GPS yg kononnya canggih r.. Kazen aku sorg ni plak, yg tlbey bijak gamaknye gi eja I-City = ICT.. Mmg x kuar la kan map nk g situ.. Makcik aku pon tnya ICT tu stand for what..?? Kami pon time ni dengan bersungguh-sungguh la dok meneka apa tu ICT.. I = International, C = Centre, T = ?? Skali naufal (anak kazen aku) dengan confidentnya T for Toyol mama!! Hahahahaha... Mau satu kereta gelak terbahak-bahak..

Sampi je kat I-City ni hanya tuhan saje yg tw bertapa tingginya kesabaran paksu aku nih..  Bermillion manusia kt cni time tu.. Parking konpem la penuh.. Km pon tpaksa parking dekat paling bwah skali.. Adeh.. Malam tue kitaorg smpi hotel dalam kol 1pagi.. Balik-balik je aku terus collapse.. Hoho..




Ni muka kanak-kanak ribena bosan kna tunggu si naufal ngn hannah beratur nk main train diorg..

Keesokkan harinya kami gerak pulak g key-ell.. Aku la yang paling excited sbb nk shopping kan.. Tapi disebabkan tuhan tu nak duga kami..Ya Allah.. GPS tu buat hal la plak.. Aku x tw la kalo GPS tu x update lg kan.. Asek-asek je recalculating.. recalculating.. haish.. Aku rsa cm nk campak keluar je GPS tu.. Aku pon gna la kepakaran aku bila sesat-sesat nih.. Alhamdulillah smpi gk kat Times Square..

Kat times square ni lah aku jumpa mcm-macam jenis baju aku suka.. Pergh.. Mmg best lap time tu n sangat la rambang mata.. Dlu zaman diploma aku biasa gak datang TS nih tp time tu x de r gempak mcm ni kan.. Aku asalnya mmg nk g sangat fashion show kat Kota Damansara tu.. Tp dh smua org xtw jalan, terpaksa la aku batalkan niat aku tu.. Cdey! huhuh..

X sampai 2 jam makcik-makcik aku dh ajak balik dah.. Xsempat aku nk bershopping sakan lg.. Aku just dapat shopping 1 pasang dress jer.. Niat di hati ni kalo boley nak la bli at least 2 pasang, tp nk wat cmna.. Cdey lagik! hoho.. Then, dgn hati yang penuh sadis, nk g crik hotel plak utk malam tu.. So, diorg decided nk tdo Cititel, Midvalley.. Masalahnya dlm antara kami smua, sp pon x tw jalan nk g Midvalley.. Harapkan GPS, mmg hampeh le jawabnya..

Skrg mula la sesi pencarian mcm Amazing Race Key Elle tu haaaa.. Adeh.. Aku pun kna la tunjok skill aku balik kan.. Last-last bila dah jumpa, benda yang sama gak jdik msa nk g times square.. Bagunan dh nmpak, tp x tw mcm mna nk cross g seberang sana.. Frust aku dengan key ell nih~ Pusing la kami berkali-kali, kalah wat tawaf weh.. But at last we managed jugak la crik jalan..

Malam tue aku lepak mid valley je la kan.. Dekat Midvalley ni jalan-jalan je la yang mampu.. Nk shopping mmg x r.. Budget lari kowt kalo shopping kat cni.. hohoo.. Penat berjalan-jalan kami g minum air kt Midvalley Foodcourt sambil dok menunggu kekasih hati.. hohoh..

Muka budget~

Tue je la perjalan aku kat key ell kali ni.. Conclusionnya buang masa banyak main Amazing Race Key Ell ja (sesape yg nk rsa2 nk join game amazing race mcm ni ajak r aku.. konpem menang!!).. hoho.. Moral of the story len kali nek train je la.. Xyah nk drive masuk key ell nih.. hoho..

Sekian..





Tuesday, June 5, 2012

Happy Bufday Hani Sofea!

Dear blog,

Kali ni mood aku nk bercerita pasal 1st bufday party anak buah aku yang super duper cute miut! Bcoz she's my first niece, so aku pulak jadik terover excited (*oh my english) hahaha.. Anyway.. mak aku dah offer untuk settlekan bhagian makanan and aku tolong apa yang patot la kan..So bufday girl pada hari itu telah di dandan  oleh ibunya sendrik..

Haha.. ini version islamic ckit.. Alhamdulillah kecik-kecik dh blajar pakai tudung.. Cuma baju dia seksi ckit la kan.. X sampi 5 minit dia dh mula wat perangai..

Hani oh Hani~

As usual aku nk bercerita pasal makanan dlu la kan.. Hari tu mak aku wat Koew Teaw + Bihun Teng' n Laksa Siam! Aku pulak wat dessert = Bread Pudding.. Not bad la.. Aku ikot Nabil Aizat Abdul Rahman punya recipe.. Then aku buat jugak agar - agar dadih.. Yang lain - lain tue ada yang bli la.. Nak wat mcm mna last minute preparation.  


Haaa... yg ni the main attraction la kan, sbb ada chocolate utk dunk with.. dsbbkan abg aku dok kalot dengan makan, dia smpi tlupa nk snap pic mknan yang lain.. So x de la pic utk mkanan lain .. Haish.. 

Ni plak meja hadiah untuk si hani sofea nih.. Ini x final lg la.. Last sekali dia dpt around over 10 prizes la.. Sonok jdik budak-budakkn..

Bak kta ibu dia, Dinosaur tu represent hani la.. baby twin tu plak adek-adek dia yg still lg dalam perut ibunya..  Hahah... Yeay hani nk dapat adek..!!

Muka excited  1st time celebrate bufday!

Habes ja acara potong kek, kami sambung dengan permainan music chair! Naseb org tua smua sporting nk men skali.. Kami organise game ni ada hadiah tw! Haaaa... Bru la rmi nk join kn.. Main game ni harusla ada asset yg sgt mantop! Bru la boley menang.. X pcya jum tngok!

1st round~



2nd Round

# Evidence No.1 
3rd Round
# Evidence No.2

4rd Round
# Evidence No. 4


Final round!

See!


Sonok diorg menang!

Ok sekarang jum kita teruskan dengan acara membuka hadiah~ Ibu dia yg paling excited sbenornya.. Muahaha.. 









Malam tu sahaja hani dapat banyak hadiah.. Pastu siap dapat sampul lgik (kopem la duit kn)! Hoho.. Hani sangat seronok pada hari jadik dia..


Hani makngah doakan Hani Sofea jdik anak yg solehah, berguna utk org lain trutamanya family! n berjaya dalam hidup! Luv u cayunk!