nuffnang

Saturday, July 28, 2012

Salam Ramadhan~

Dear blog,

Hyepppp... Sekarang dah masuk bulan Ramadhan.. Alhamdulillah berkat dari Nya (Allah) kita still lagik boley berjumpa dengan bulan Ramadhan yang penuh barakah.. Hmmm.. bulan puasa nih aku dh kurang bergiat la nak menaip-naip nih.. Asal balik kja ja aku trus buuuummmm tido.. Penat layan kerenah customer yg mcm-mcm akai depa..  Anyway, aku harap belum terlambat lagi utk aku ucapkan Salam Ramadhan kepada semua saudara-mara, toknek, tokcik, makcik, pakcik, adek, kakak, abang dan seangkatan denganya... X lupa jugak kepada semua saudara Islam saya di seluruh dunia~

Ok kawan - kawan selamat beramal di Bulan Ramadhan ini.. Kawan - kawan jangan lupa apa pon yang kita buat di dunia ni kita haruslah specifically just for Him (Allah).. Pasang niat anda elok -elok yew.. Moga amal ibadah yang kita lakukan dapat diterima oleh Nya (Allah).. Aminnnnnnn..

Jum layan video Matluthfi nih~


Thursday, July 5, 2012

Perubahan kearah kebaikan~

Dear blog,

Rasanya ramai org dah tau Irma Hasmie dah kawen kann.. Alhamdulillah kawen suda dia.. Aku sangat suka dengan perubahan yg Irma Hasmie lakukan.. Ini jugak dapat membuktikan kpd smua org kt luar sana yang menutup aurat ni x membataskan kita untuk melakukan perkara harian kita..
Sama gak mcm Wardina, Diana Amir, Fara Ashikin n ramai lagik... Depa still lagik active dalam bidang seni depa suka..

Alhamdulillah rezeki n kira jodoh Irma Hasmie dia berjumpa dengan mak mertua dia dekat Mekah time dia menunaikan umrah.. Satu lagik, incident Irma Hasmie ni jugak buat aku lagik percaya JODOH kita smua dh ditentukan oleh Dia.. Aku x kta la si Nabil tu jahat.. Tapi apa yg aku nk kta, kalo kita dh putus dengan si dia.. Insyallah ada org yg lebey baik utk kita.. So kepada gadis-gadis yg  bru ja putus cinta.. Relaxx n chill ok... X yah nk menangis bagai nk rak sangat ok.. Ada ramai lagi lelaki kat luar sna yang insyallah lebih baik utk kita...

Apa-apa pon aku nk ucapkan tahniah kat Irma Hasmie n husband.. Selamat Pengantin Baru!!


Rindunye~

Dear blog,

Dah lima hari aku x update blog nih.. Sorry la eh, aku skrg balek ja keja trus landing atas katil tido.. Penat sesangat.. Rindu la plak nk update blog.. Skrg aku officially jdik full time staff dkt Populsr Bookstore! Aku kja kat situ as cashier.. So kalo dh cashier nih mmg bhaya la kan.. Buatnya duit short konpem-konpem aku kna bayar.. Tapi yang hairan bin ajaibnya kalo over x pulak dia kasi kat aku kan.. Huhuhuh..

Anyway kja as cashier nih, agak penat gak r.. Aku 24/7 kna berdiri ja kt counter tu haaa.. Balik ja rumah mula la aku merungut sakit kaki.. Nk minx tlg mummy tlg urutkan, mummy dh tidoq plak.. Mna x nya aku minggu nih banyak balik kol 11.. Mummy pulak tepat kol 10 dh masuk bilik tido.. Aku pulak dah tido lmbat, jgn harap la nk bgun awal.. So x sempat r nk minx tlg mummy urutkan.. Sadis~

Hurm.. Bestnya kja kt bookstore nih aku dapat cuti 2 hari... x mcm kja kt kdai fastfood.. Kna kja enam hari seminggu.. Pastu kalo time aku break, aku boley bca buku kat situ.. Then, staff kat situ smua friendly! So, dapat la aku tmbah kawan lagik! Sonok-sonok! K la.. Itu jerk yang nk dcritakan utk hari ini yew.. Jumpa lagik!

Chao!