nuffnang

Thursday, June 7, 2012

Bersesat-sesat di Key-Elle

Dear blog,

Weekend lepas aku n family makcik aku g jalan-jalan key-ell.. Saje lew cuti-cuti sekolah nk round key-ell.. Matlamat aku kali ni p key-ell opkos lew nk bershopping sakan!! Almaklumlah sekarang ni kan tngah sale merata tempat.. In the same time ni kire mcm release tension dlu la sebelom final exam sem nih.. 

Aku bertolak dr Penang pagi hari sabtu and alhamdulillah smpi sabtu tngah hari.. Destinansi pertama adalah check in hotel la dlu kan.. Kali ni kami book hotel UITM known as INTEKMA.. Dia punya facilities not bad la.. Tp yang penting sangat convenient and space dia pon besar.. Sbelom gerak ke tempat seterusnya wajib lew snap pic dlu kn.. hikkhikk..

Ni muka mngade sbelom nk g jln2..

Kitaorg decided nk g SACC Mall dlu, sbb ni yg paling dekat kn.. SACC Mall ni kalo kt penang kira mcm apa eh?? Hurm.. Prangin Mall kot.. Kt cni aku x bli apa-apa lgik.. Lepas habes makcik-makcik aku shopping kt cni, km pon g la mengisi perot kt Palma Bistro.. Time ni kire lapar tahap gile la.. Mna xnya makcik aku dok kt kedai PONEY tu je dekat sejam lebey.. Adehhh..




Dinner aku utk malam tu Ayam Berempah.. *Berppp.. Alhamdulillah.. Sangat mngenyangkan dan sedap! Memang lega lepas isi perut dengan nasik nih.. Haaa.. Skrg bru ada energy balik nk g sambg jenjalan.. Habes ja mkn kami gerak g I-City, Shah Alam.. Ni kire first time r aku g.. Yg besh nya kitaorg guna GPS yg kononnya canggih r.. Kazen aku sorg ni plak, yg tlbey bijak gamaknye gi eja I-City = ICT.. Mmg x kuar la kan map nk g situ.. Makcik aku pon tnya ICT tu stand for what..?? Kami pon time ni dengan bersungguh-sungguh la dok meneka apa tu ICT.. I = International, C = Centre, T = ?? Skali naufal (anak kazen aku) dengan confidentnya T for Toyol mama!! Hahahahaha... Mau satu kereta gelak terbahak-bahak..

Sampi je kat I-City ni hanya tuhan saje yg tw bertapa tingginya kesabaran paksu aku nih..  Bermillion manusia kt cni time tu.. Parking konpem la penuh.. Km pon tpaksa parking dekat paling bwah skali.. Adeh.. Malam tue kitaorg smpi hotel dalam kol 1pagi.. Balik-balik je aku terus collapse.. Hoho..




Ni muka kanak-kanak ribena bosan kna tunggu si naufal ngn hannah beratur nk main train diorg..

Keesokkan harinya kami gerak pulak g key-ell.. Aku la yang paling excited sbb nk shopping kan.. Tapi disebabkan tuhan tu nak duga kami..Ya Allah.. GPS tu buat hal la plak.. Aku x tw la kalo GPS tu x update lg kan.. Asek-asek je recalculating.. recalculating.. haish.. Aku rsa cm nk campak keluar je GPS tu.. Aku pon gna la kepakaran aku bila sesat-sesat nih.. Alhamdulillah smpi gk kat Times Square..

Kat times square ni lah aku jumpa mcm-macam jenis baju aku suka.. Pergh.. Mmg best lap time tu n sangat la rambang mata.. Dlu zaman diploma aku biasa gak datang TS nih tp time tu x de r gempak mcm ni kan.. Aku asalnya mmg nk g sangat fashion show kat Kota Damansara tu.. Tp dh smua org xtw jalan, terpaksa la aku batalkan niat aku tu.. Cdey! huhuh..

X sampai 2 jam makcik-makcik aku dh ajak balik dah.. Xsempat aku nk bershopping sakan lg.. Aku just dapat shopping 1 pasang dress jer.. Niat di hati ni kalo boley nak la bli at least 2 pasang, tp nk wat cmna.. Cdey lagik! hoho.. Then, dgn hati yang penuh sadis, nk g crik hotel plak utk malam tu.. So, diorg decided nk tdo Cititel, Midvalley.. Masalahnya dlm antara kami smua, sp pon x tw jalan nk g Midvalley.. Harapkan GPS, mmg hampeh le jawabnya..

Skrg mula la sesi pencarian mcm Amazing Race Key Elle tu haaaa.. Adeh.. Aku pun kna la tunjok skill aku balik kan.. Last-last bila dah jumpa, benda yang sama gak jdik msa nk g times square.. Bagunan dh nmpak, tp x tw mcm mna nk cross g seberang sana.. Frust aku dengan key ell nih~ Pusing la kami berkali-kali, kalah wat tawaf weh.. But at last we managed jugak la crik jalan..

Malam tue aku lepak mid valley je la kan.. Dekat Midvalley ni jalan-jalan je la yang mampu.. Nk shopping mmg x r.. Budget lari kowt kalo shopping kat cni.. hohoo.. Penat berjalan-jalan kami g minum air kt Midvalley Foodcourt sambil dok menunggu kekasih hati.. hohoh..

Muka budget~

Tue je la perjalan aku kat key ell kali ni.. Conclusionnya buang masa banyak main Amazing Race Key Ell ja (sesape yg nk rsa2 nk join game amazing race mcm ni ajak r aku.. konpem menang!!).. hoho.. Moral of the story len kali nek train je la.. Xyah nk drive masuk key ell nih.. hoho..

Sekian..





2 comments:

  1. untunglaaa..leh g holiday before exam..hehe :)

    ReplyDelete
  2. Haha.. Untong la jugek.. :P

    ReplyDelete