nuffnang

Sunday, January 19, 2014

Relationship

Dear blog,

Malam ni hati aku penuh dengan rasa sakit hati, geram, marah, kecewa and all other negative feelings.. The most significant things that u must learn when u want to starts a relationship are trust and tolerate.. These two things kalo xdak dalam relationship tu mesti hancur.. Based on my experience, trust ni memag take time ckit.. Dia akan datang bila kau dah rasa yakin dengan dia.. Dia boleh jaga urself and your family.. He can suit well with urself no matter what the environment is.. Then you find that whenever u with him, u feel urself is urself.. 

This is the time u need to have trust on him.. Trust that he wanted to be with you forever.. Trust that he will always love u forever.. Trust that whatever happen between u n him, u will always stay by his side.. Trust that he will always trust you.. Trust tu memang penting la.. Kalo xdak trust, dah kawen pon boley becerai.. Bila ada benda yang kau rasa macam ragu - ragu, first thing is hang kena tanya dia dulu.. Dont jump into conclusion or make ur own assumption.. 

Tolerate.. Bila kau dah sayang orang tu.. Baik buruk semua kau kena terima.. Kalo x boley terima pon, kau kena belajar terima.. Walaupon sometime apa yang dia buat tu memang menyakitkan hati kau.. What to do, u still need to accept him.. Kalo ikot cara aku, nangis je la mampu redakan semua.. Setengah lelaki might think perempuan yang kuat nangis ni sangat annoying.. Tapi nak wat camna, bila kita merajok orang x layan.. Menangis ja yang kau rasa puas sangat.. Macam budak-budak xdapat ceklat.. Macam tu la aku.. Lantak la sapa suruh x nak layan aku kan..

Case aku, aku tau dia sayangkan aku.. Dia boley buat apa ja asal aku dapat apa yang aku nak.. He will give the best shot for me.. Dia berkorban banyak sangat untuk aku.. Kadang-kadang aku rasa serba salah sangat.. I do appreciate it, tu la yang buat aku rasa dia memang serious dengan aku.. Aku xnak cerita case aku dgn dia.. sekadar cukop hampa semua paham yang trust and tolerate ni sangat penting.. N just to express that i love him too much.. N i do hope we can face all ups and downs together forever.. Ni semua dugaan semata - mata.. Doakan yang terbaik untuk kami ya..



Chow~