nuffnang

Sunday, February 20, 2011

Langkaweee Islandooo!!

Hyep.. long time x update blog nih.. arini bru terasa tgn ni mengarang panjang lebar ckit.. ckit je la, x byk pon.. hekhek.. anyway msa chinese new year holiday hari tu, my kazens n i went to langkawi island... hoorayy!!! i`ve been there for five times already but it still fun cuz boley shopping for my favret chocolates (Daim) n go for island view.. mmg besh sgt!! but this time we all g x byk tmpt sgt la sbb kali nih byk la plak org pesan pinggan, mangkuk, periuk, belanga n so on.. so msa on shopping utk makcik2 ja la.. so sad.. :)).. but then kali aku rsa so excited, nervous, fun, n huh x terkata2 cuz kali ni ktaorg nek flight.. hek3.. so mcm2 la persaan aku.. parents aku yg hntar abg aku n aku, time tu plak dh mcm nk g oversea.. pdahal langkawi ja pon.. hoho.. then time tngah 2ggu flight boarding, adek aku punya penyakit dtg (camera addict).. aku la yg jd mangsa mlayan dia.. 


dia ikot perangai spa ntah jdik cmnih.. hoho.. smpi ja kt airpot langkawi kitaorg trus dptkn kereta sewa.. so 1st destination time tu of cos la mkn dlu kn, smua perut pakat dok wat lagu mcm2 dh.. hoho.. so lps lunch trus check in hotel, kali nih ktaorg dok town (pekan kuah).. bkn pew sng ckit nk shopping utk makcik timah, pakcik abu, tok wan n smua2 lah.. adehhh.. then ktaorg trus g shopping kt kuah tu.. habeh pekan kuah tu km tawaf wooOO.. pendek kta smua kdai km g Hj. Ismail Group, Idaman Sari, n ape ntah.. dh penat2 shopping aku pon ajak la adek aku g mencari sumthin utk mngunyah.. aku pon ternmpak la sorg pakcik nih dok baguih punya wat rojak buah.. apa lg, aku pon trus g ngorat pakcik rojak tu dgn pnuh dedikasi utk mendapatkn rojak special la.. hoho.. 


hannah (ank kazen) yg pling bgus gila smpi dia punya kuah2 pon disedut.. gud3.. (mak dia pesan "mmbazir amalan pew adek2.. syaitan..") ok lps 2 mlm trus ktaorg lepak bilik n mkn mknan yg ktaorg dh tapaw kt bwah td.. aku rsa kaki aku dh mcm nk tercabot dh!! then keesokkan paginya aku pegi breakfast kt dlm hotel.. smuaorg siap ja trus gerak ke Bird Paradise kot nma dia.. huh nma bird paradise tp yg plg aku x phm, mxm zoo pon ada gak.. smua binatang ada.. isk3.. tokei dia nih silap buboh nma kot.. stiap kali trip p tmpt yg ala2 zoo nih mst ada haiwan yg boley aku pegang.. tp 1 binatang ja yg aku x snggup pegang smpi la sekarang.. but utk mnunjokkan kberanian aku yg tggi aku pon sruh la abg aku letak ular 2 kt tengkok aku.. dlm hati ya allah.. tuhan sj yg tw betapa gelinya aku.. lps 2 minit ja truih aku pggil assistant 2 angkat binatang 2.. berat gila kot dia dok mmbelit..but im still proud to myself even thouh aku x pegang dia.. chaiyok nany!! 


 

naufal (adek hannah) pon berani jugak tw dgn relax n chill nya dia mmbiarkan parrot utk btenggek diats kpla.. bravo naufal!!! byk plak aksi kat bird paradise nih kn.. sbenarnya byk lagi tp aku dh x larat nk menaip so kta ke agenda sterusnya iaitu makam mahsuri.. dekat makam mahsuri nih agak bosan ckit la sbb x dak apa2 pon.. tp abg aku ni pon boley thn ska posing jugak.. anyway ni abg sulong aku merangkap body guard aku n a.k.a part time bf aku.. muahahaha.. dia nih still single lg.. so wahai ank dara dluar sna yg mmpunyai ciri2 gadis melayu terakhir, borg kini dibuka!! limited edition.. pergh habeh promote dh nih..


gila la abg aku dh boley jd model dh nih.. iklan apa pon aku x tw la.. last trip utk ptg 2 km singgah la ke galeri perdana yg tun dr. mahathir punya.. kt dlm 2 byk gila brg2 dia.. gila la.. aku rsa ksemua cos brg2 yg ada dlm 2 mmg mencecah jutaan ringgit la.. tp yg aku pelik knp kita harus byar utk msuk kt dlm 2.. y not dia bg free ja utk local visitor.. x ptt btol.. ni abg aku dok wat smngat kemerdekaan pulok.. 



pix ni abg aku yg edit sndrik.. credit to his fabulous pix (wekkk).. so ptg punya trip km g situ ja la.. dsbbkan pnat yg terlampau cmpur pns terik ktaorg pon decide utk balik.. mlm ktaorg kuar balik round 1 langakwi utk habehkan minyak kereta yg km fill full tank beb.. adehh.. bijak sungguh, tp x pew la.. e2 ja la aktvt ktaorg.. so keesokkan harinya ktaorg dh nk balik dh.. km plan nk g tmpt burung helang btenggek 2 but then dsbbkan jam yg amat truk km pon x g la. ktaorg g round skali lg langkawi.. kali ni ktaorg sja g area hotel PORTO MALAI.. ntah aku eja btol ke x.. arghhh lantak la.. pedulik apa aku,, tp kt cni view dia mmg chantekk habes.. sesuai utk org honey moon, n wat aktvt air n so on la.. km just sempat snap pix ja la.. 


e2 ja la trip pengalaman kali ni yg aku dpt.. anyway trip nih disponsor oleh Noorsiah Eusoff, Noor Heidi Md Noh n last but not least Ahmad Ashraf Abu Bakar.. Thx a lot yaw!! lps nih aku akn crita pulok sal trip tour penang bersma kawan2ku.. so wait for next entry k!!











1 comment:

  1. OIt..... sapa bagi kebenaran curi gambar aaa. Seb baik hang promot aku baek punya.

    ReplyDelete